Na bovškem BOFF-u konec decembra 28 filmov

Untitled

Osmi festival filmov o naravi in športih v njej od sobote 27. do ponedeljka 29. decembra v Stergulčevi hiši.

Bovec, 3. december – Letos se v Bovcu ob dobrih filmih s tematiko športov v naravi in narave same družimo od sobote 27. do ponedeljka 29. decembra. Osmi Bovec Outdoor Film Festival (BOFF) v treh večerih prinaša 28 filmov. Od tod in tam, daljše in krajše, s hribov in iz morja. Z veliko akcije in/ali z močnim sporočilom. Žepnih ali skoraj holivudskih produkcij.

Žirija je izbor pripravila izmed 64 prispelih prijav. Trije filmi so v netekmovalni kategoriji Era, dva v prav tako netekmovalni kategoriji Narava. V tekmovalnem izboru pa je devet filmov v kategoriji kratkih športnih filmov in štirinajst filmov v kategoriji dolgih športnih filmov.

Vse projekcije bodo tudi letos v Stergulčevi hiši z vsakodnevnim začetkom dogajanja ob 17. uri. Tam so na voljo tudi vstopnice po 3 evre na sklop oziroma 5 evrov za dan.

Selekcija je kakovostna, z novimi filmi se vračajo nekateri dosedanji zmagovalci. Žanrsko lahko filme ločimo na socialne drame, avanturistične filme ter zgolj dokumentarne feljtone. Nekako smo izolirali tudi filme mlajših, predvsem slovenskih avtorjev, njim je namenjen samostojen blok ob pričetku nedeljskega sporeda. Takrat bomo videli naslednje filme: Škodljivci Maura Lainščka (gorsko kolesarstvo), Šmarna gora Julije Ferenc, Skejtaj s srcem Tomaža Šantla (rolkanje/dobrodelni projekt), dva kratka videa o gorski kolesarki Lindi Paluc avtorja Mateja Gostinčarja, Senčno dolino Janija in Jureta Klavore (gorsko kolesarstvo) in čisto svež film Nedotaknjeno (Untouched) Mitje Legata (smučanje, deskanje).

Spored

Več o filmih

 Tričlanska žirija

Untitled

 

 

 

Letošnjo žirijo, ki bo izbrala najboljša med dolgimi in kratkimi športnimi filmi, sestavljajo ruska fotografinja Maria Sakvarelidze, Tolminec Miha Brišar, ki mu po žilah teče Soča, ter rolkar in video ustvarjalec Tomaž Praunseis.

 

Spremljevalni spored

Festival v soboto odpre otvoritev fotografske razstave Aleša Fona v predverju Stergulčeve hiše.

V nedeljo nam dan poleg filmov popestrita dve predstavitvi: Tomaž Praunseis bo predstavil svoj dobrodelni projekt Skejtaj s srcem, Jure Batagelj pa spregovori o spletni strani v spomin na alpinista Slavca Svetičiča.

V ponedeljek po podelitvi priznanj najbolšim filmom bo predaval še alpinist Klemen Premrl.

V Stergulčevi hiši bo tudi že tradicionalni knjižni sejem s knjigami založb Didakta, Planinska zveza Slovenije in Sidarta, večere po projekcijah pa nam bo krajšal glasbeni program z živo glasbo in DJ-ji.

Vse o festivalu na boff.si

Flying High, photo Thomas Senf/Red Bull Content Pool On the edge, photo Sindre Lundvold